+30 694 580 5411

Αγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία βρίσκεται 18 χιλιόμετρα δυτικά από το Ηράκλειο. Πριν από 4 δεκαετίες περίπου, η εταιρία Capsis ανακάλυψε την Αγία Πελαγία κι αμέσως είδε τις δυνατότητες και την ιδιαίτερη αισθητική του τόπου. Σήμερα το Ξενοδοχείο Capsis Beach είναι το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο στην Αγία Πελαγία και καταλαμβάνει μόνο του την δυτική πλευρά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας. Φυσικά τώρα υπάρχουν αρκετά άλλα ξενοδοχεία και διαμερίσματα διαθέσιμα και η περιοχή έχει κτιστεί αρκετά.

Κατά μήκος της στενής παραλίας θα βρείτε τη μια ταβέρνα μετά την άλλη. Το φαγητό εδώ έχει τις τυπικές τιμές των τουριστικών περιοχών της Κρήτης. Στην ίδια περιοχή θα βρείτε όλων των ειδών τα καταστήματα: χρυσοχοεία, ασημικά, σουβενίρ, ιντερνετ καφέ, ένα αυτόματο μηχάνημα για ανάληψη μετρητών (ATM) και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Θα βρείτε ακόμα μικρά μπαράκια και καφέ αλλά όχι μεγάλα κλαμπ. Η νύχτα είναι μάλλον ήσυχη στην Αγία Πελαγία.

Το τοπίo στην Αγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα. Οταν ο καιρός είναι καλός θα δείτε ακόμα και το νησάκι Ντία βόρεια από το Ηράκλειο. Το μέρος έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά κι απο ψηλά εντυπωσιάζει με τα γαλάζια γαλήνια νερά. Στην παρακάτω φωτογραφία, η πράσινη χερσόνησος ανήκει όλη στο ξενοδοχείο Capsis.

Εδώ ο δυνατός άνεμος που είναι πρόβλημα στα περισσότερα μέρη στο Αιγαίο, σπάνια θα σας ενοχλήσει και συνήθως θα απολαύσετε μια ευχάριστη δροσερή αύρα. Αυτός είναι κι ο λόγος που τα Σαββατοκύριακα γεμίζει η παραλία από τους κατοίκους του Ηρακλείου. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις έντονα ανηφορικές πλαγιές, οπότε για κάποιους θα είναι κουραστική η επιστροφή από την παραλία. Αν ανηκετε σε αυτούς, τότε ψάξτε για δωμάτιο κοντά στην παραλία. Απλά δεν θα έχετε την ίδια θέα.

Η παραλία στην Αγία Πελαγία

Η παραλία είναι μια στενή λωρίδα άμμου. Ο κόλπος είναι προφυλαγμένος από τα μελτέμια και τον βόρειο άνεμο και η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Υπάρχουν ομπρέλες και σεζλογκ, μπορείτε να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα και να κάνετε θαλάσσια σπορ. Τα νερά είναι βαθιά με μεγάλη διαύγεια, οπότε μη ξεχάσετε τη μάσκα σας. Αν θέλετε λιγότερο πολυσύχναστες παραλίες, τότε θα πρέπει να ψάξετε δυτικά από την Αγία Πελαγία στις παραλίες Κλαδισσός, Ψαρομούρα, Μονονάφτης ή ανατολικά στον κόλπο της Λυγαριάς.

Η κεντρική παραλία της Αγίας Πελαγίας

Είναι αμμώδης, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και θαλάσσια σπορ και καταδυτικά κέντρα, τα οποία προσφέρουν μαθήματα αρχαρίων. Ο κόλπος βαθαίνει σχετικά γρήγορα, αλλά στη μέση της παραλίας υπάρχει μια μακρά και στενή βραχώδης πλάκα που παρέχει μια μικρή περιοχή ασφαλής για τα παιδιά. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφετέριες κατά μήκος της παραλίας ώστε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Η μικρή παραλία

Μια μικρή παραλία βρίσκεται στη χερσόνησο του Capsis Beach Resort. Είναι μια ωραία, αλλά μικρή παραλία, με άμμο και έχει χώρο για τέσσερα με πέντε άτομα για να βάλουν τις πετσέτες τους. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με το κολύμπι ή με το σκάφος. Για να το βρείτε πρέπει να κοιτάξετε στο κέντρο της χερσονήσου για μια είσοδο με απότομες πλευρές και πράσινα νερά.

Η παραλία της Λυγαριάς

Η παραλία βρίσκεται ανατολικά της Αγίας Πελαγίας. Αυτός είναι επίσης αμμώδης κόλπος, με ομπρέλες και πολλές ταβέρνες. Ο κόλπος είναι μικρότερος, αλλά προστατεύεται επίσης από τους βόρειους ανέμους και διατίθενται ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η παραλία του Μαδέ

Μπορείτε να φτάσετε εκεί από το δρόμο της Λυγαριάς, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Χρησιμοποιείται κυρίως από τους ντόπιους για τη σύνδεση των αλιευτικών σκαφών τους. Ένα μεγάλο ξενοδοχείο επιβάλλει πάνω από τον κόλπο.

Η παραλία της Ψαρομύρας

Μια άλλη μάλλον μικρή παραλία, που προτιμούν οι ντόπιοι τα Σαββατοκύριακα. Υπάρχουν ομπρέλες, αλλά δεν προστατεύονται από τους βόρειους ανέμους. Για να το βρείτε, συνεχίστε στο δρόμο μετά το ξενοδοχείο Capsis, αλλά ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από έναν ντόπιο περισσότερες οδηγίες.

Μονονάφτης

Η παραλία βρίσκεται δυτικά της Αγίας Πελαγίας. Πρόκειται για ένα όμορφο μικρό όρμο με ομπρέλες, εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά δεν προστατεύεται από τους βόρειους ανέμους. Η παραλία είναι όμορφη με άμμο και βότσαλα, αλλά και εδώ, το νερό βαθαίνει γρήγορα. Οι ταβέρνες που περιβάλλουν την παραλία δημιουργούν μια κλειστοφοβική αίσθηση που σύντομα θα ξεχαστεί καθώς βυθίζεστε μέσα στα ευχάριστα δροσερά νερά.

Το Μινωϊκό παλάτι της Κνωσού

Η Κνωσός, το περίφημο Μινωικό Παλάτι βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, στην κοιλάδα του ποταμού Καϊράτου. Ο ποταμός ανεβαίνει στις Αρχάνες, διασχίζει την Κνωσό και φτάνει στη θάλασσα στο Κατσαμπά, το μινωικό λιμάνι της Κνωσού. Στις Μινωικές εποχές ο ποταμός έρεε όλο το χρόνο και οι γύρω λόφοι καλύπτονταν από δρύινα και κυπαρίσσια, όπου σήμερα βλέπουμε αμπέλια και ελιές. Τα πεύκα στο εσωτερικό του αρχαιολογικού χώρου φυτεύτηκαν από τον Evans. Η σταθερή κατοίκηση για 9.000 χρόνια έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον, οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποιο ήταν το μινωικό τοπίο.

Το χωριό Ροδιά

Το χωριό Ρογδιά, ψηλά πάνω από τον κόλπο, ξεχωρίζει για τη μοναδική θέα που προσφέρει ο όρμος όπου φαίνεται απο απόσταση όλη η πόλη του Ηρακλείου. Οι ταβέρνες προσφέρουν καλό φαγητό, μαζί με την όμορφη θέα και προσελκύουν τους κατοίκους του Ηρακλείου μαζί με τους τουρίστες. Οι δρόμοι του χωριού είναι στενοί, κρημνοί με παραδοσιακά κρητικά σπίτια και υπάρχει η Μονή Σαβαθιανών, ένα από τα ωραιότερα κρητικά μοναστήρια.

Το χωριό Αχλάδα

Η περιοχή της Αγίας Πελαγίας ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ανθρώπους που κατεβαίνουν από το ψηλό χωριό Αχλάδα. Επισκεφθείτε αυτό το γραφικό χωριό που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού πάνω από την Αγία Πελαγία, προσφέροντας απίστευτη θέα στον κόλπο του Φόδελε και στη θάλασσα.

Φόδελε

Βρίσκεται δυτικά στην εθνική οδό της Αγίας Πελαγίας. Το Φόδελε είναι γνωστό ως η γενέτειρα του ζωγράφου Δομενίκου Θεοτοκόπουλου, γνωστού και ως El Greco. Το σπίτι όπου γεννήθηκε είναι πλέον ένα μουσείο, με αντίγραφα του έργου του.

About us

Nikos Apartments are situated in the beach resort of Agia Pelagia. They are just 50 meters from the beach and combines quietness, comfortness and easy access to the beach. There is access to restaurants, bars, cafes and supermarkets. All above are just some minutes away.

ADDRESS

Nicos Apartment
Agia Pelagia, Heraklion
+30 694 580 5411

CONTACT US